dinsdag 5 december 2017

GAST BLOG 2 van Geerthilde en Sanne DRIESTAR Stagiaires / Guest Blog 2 from Driestar Christian University interns.

"In Malawi missen ze de materialen en hebben ze weinig middelen die ze kunnen gebruiken."

Malawi, een land waar wij beide nog nooit geweest waren! Toch zijn we samen de uitdaging aangegaan en vertrokken naar Malawi om bij Hans en Gerrie in de kost te gaan. Maar hoe kwam het nou dat we toch naar Malawi gingen? Hans en Gerrie ...
trokken ons over de streep. Zij kwamen persoonlijk naar de Driestar om ons uit te nodigen en dat was voor ons de aanleiding om de stap te gaan zetten naar het buitenland. Ja, nu zitten we hier in het mooie Malawi. Een prachtige omgeving met mooie huizen, prachtige natuur en vriendelijke mensen. De eerste dagen hebben we vooral rondgekeken en de omgeving verkend. Want waar wij terecht waren gekomen daar hadden we eigenlijk geen idee van. Hans en Gerrie hebben ons wegwijs gemaakt in de omgeving en namen ons mee naar verschillende plekken in de stad Mzuzu. Ook in de weekenden genoten we van het uitzicht aan het Lake en bezochten we een National Park. 




Uiteindelijk kwam er ook het moment dat we de school gingen bezoeken waar we stage gingen lopen. Een gave ervaring, want het onderwijs in Malawi is heel anders dan het onderwijs in Nederland. Voor ons was het onvoorstelbaar hoe het hier zou zijn, maar toen we in de klas keken bleek dat het verschil echt enorm groot was. Het onderwijssysteem in Nederland is ver ontwikkeld en daar hebben we veel materialen en middelen die ons helpen bij het geven van onderwijs. In Malawi missen ze de materialen en hebben ze weinig middelen die ze kunnen gebruiken. Daarom is het ontzettend gaaf dat wij hier iets kunnen betekenen. De leerkrachten zijn ontzettend blij dat we komen en je merkt dat ze het echt waarderen als je lesgeeft. Een herinnering die we ook niet snel weer gaan vergeten. Maar de school is niet het enige wat we hier gedaan hebben. In het land hebben we namelijk ook de cultuur verkend. Daar werden we al snel mee geconfronteerd. De eerste dag dat we buiten liepen zeiden er verschillende mensen ‘Goedendag’ en vroegen ze hoe het met ons ging. Dit was voor ons niet gebruikelijk, maar dit hoort bij de cultuur hier in Malawi. Het is mooi om hier in aanraking te komen met een andere cultuur dan de cultuur in Nederland en daar mee geconfronteerd te worden.


Tot slot willen we Hans en Gerrie bedanken voor de gastvrijheid, want daardoor hebben wij een mooie periode in het buitenland gehad! We hebben er echt van genoten en er veel van geleerd! Bedankt voor het openstellen van jullie huis! 

Geerthilde Wisse
Sanne van Dasselaar

Geen opmerkingen:

Een reactie posten