zaterdag 25 november 2017

GAST BLOG 1 van Berdine en Judith DRIESTAR Stagiaires / Guest blog from Driestar Christian University interns.


---- We had four interns at home from the for a few weeks. Every day they visited a kindergarten to observe and teach. It was nice to have 4 young teachers at home. Here under a guest blog.

---- Onze laatste officiële dag in Malawi is aangebroken. Daarom willen we terugkijken op de weken die we hebben doorgebracht bij Hans en Gerrie in Malawi. We hebben hier onze buitenland stage voor de pabo gelopen. Dit hebben we gedaan op de Chiputula nursery school. Het was erg bijzonder om hier te zijn en hebben onze ogen uitgekeken. Vooral omdat het er hier zo anders aan toe gaat dan in Nederland. Op deze school heeft Gerrie ook een toybox geleverd waardoor er verschillende materialen aanwezig zijn op deze school. Naast het spelen met ....
de kinderen met hulp van de materialen hebben we ook verschillende activiteiten met de klas ondernomen. Zoals taal en rekenen. Het was erg leuk om te merken dat de leerkracht deze activiteiten ook herhaalde. Natuurlijk hopen we dat ze dit ook voortzet nu we niet meer in Malawi zijn. We ontdekten dat er op deze school geen Bijbel aanwezig was. Het is echter erg belangrijk dat kinderen verhalen uit de Bijbel horen. Daarom hebben we de leerkrachten een kinderbijbel in het Engels gegeven. We konden zien dat ze hier erg blij mee waren, want deze werd al volop gebruikt toen wij onze stage hier liepen. We vonden het erg leuk en leerzaam om op de Chiputula school te zijn. Als afscheidscadeau van de school kregen we als kers op de taart nog een mooie Malawiaanse omslagdoek. Ondanks dat veel dingen anders gingen dan we gewend waren hebben we er erg van genoten en hopen we dat we een goede bijdrage geleverd hebben aan het onderwijs op deze school!





Maar natuurlijk zijn we niet alleen naar Malawi gegaan voor onze stage. Malawi is een prachtig land, soms moesten we opgepropt met z’n vieren op de achterbank zitten en kostte het wat blauwe plekken, maar dan heb je ook wat. Allereerst bezochten we Vwaza. Een mooi gebied waar je de olifanten bijna aan kunt raken. Ook de nijlpaarden en de koedoes hebben we van dichtbij kunnen bewonderen. 




Het volgende weekend brachten Hans en Gerrie ons naar het prachtige Malawi Lake. Daar mochten we vertoeven in een tentje, weliswaar zonder tentstokken, aan de rand van het meer. De ontbrekende tentstokken konden echter de pret niet drukken. In onze, creatieve, met touwtjes aan de bomen vastgemaakte tent, konden we ‘s morgens vroeg de prachtige zonsopgang bewonderen. Een ervaring om nooit meer te vergeten!





Het weekend erna waren we nog maar met z’n tweeën bij Hans en Gerrie, maar we kregen nog een bonus: een dagje Livingstonia. De rit ernaartoe was al erg mooi en onderweg kwamen we ook nog een aantal nieuwsgierige apen tegen. Voordat we echter aankwamen in Livingstonia wachtte ons nog een bijzondere verrassing. In Livingstonia kom je namelijk niet zomaar. Een goede auto, een goede maag en een goed evenwicht zijn hiervoor van groot belang. Op de 15 km weg naar boven wordt je namelijk van hot naar her geslingerd (een achtbaan is er niets bij 😉). Terwijl we heen en weer geslingerd werden konden we wel genieten van de mooiste uitzichten. Proficiat voor Hans die ons veilig en wel naar boven heeft gekregen! Eenmaal boven aangekomen vonden we een mooi plekje om te eten. Daarna bezochten we prachtige watervallen boven een diepe afgrond. Soms stond het angstzweet op onze voorhoofd vanwege de gladde zolen van onze schoenen 😉. Ook op deze dag hebben we genoten van een prachtig stuk Malawi! 




Hans en Gerrie, hartelijk bedankt voor de fijne tijd en de gastvrijheid. Bedankt voor de mogelijkheid om ook hier kennis te kunnen maken met het onderwijs, maar ook met het prachtige Malawi zelf. Wij hebben genoten! We wensen jullie veel zegen in het werk dat jullie hier in Malawi doen.


1 opmerking:

  1. Mooi verslag van een bijzondere ervaring in prachtige natuur en met bijzonder mensen ;)

    BeantwoordenVerwijderen